Fototips for bilder 17. mai

17mai_Barn0001

Nasjonaldagen er bare et par dager unna og like sikkert som at det konsumeres masse is, pølser og brus så tas det mange bilder. 


På 17. mai er det mye som skjer og masse folk. Det vil si at det er ekstra utfordrende å ta bilder. I tillegg til å komponere, passe på lyset og bakgrunnen så skal du også passe på barna. Antagelig vil de fleste fotografere etter vane denne dagen fordi det er så mye som skjer. Hva om du legger en plan nå på bildene dine? Da har du mye større sjanse for å komme hjem med supre bilder uten at du har “jobbet som fotograf på et 12-timers skift” hele dagen, men også kost deg. Fototips-plan:

1. Lag en historie. Ta forskjellige typer bilder gjennom dagen. Tenk at dette er barnas dag. Hvordan er deres historie. Legg en løs plan for hvilke bilder du ønsker å ta. Du har helt sikkert laget en plan for dagen. Gjør det samme for fotograferingen.  

2. Kom ned på barnets nivå. 17. mai er den dagen det blir tatt flest bilder ovenfra og ned. Ikke så rart med tanke på at veldig mange har på finstasen. Her ser du jeg også har gjort akkurat det.

3. Spontane bilder. Du kjenner barnet ditt best. Ta frem kamera hvis du ser du kan få et herlig øyeblikksbilde. Det kan være is i hele ansiktet, et frydefullt ansikt over noe nytt, iherdig blåsing i en 17. mai blåse ect. 

4. Legg bort kamera når du kan. Å være til stede for barnet uten kamera er enda viktigere enn å fange hundrevis av bilder. 

5. Avtal med noen om de kan se etter barnet innimellom slik at du kan konsentrere deg 100% om fotograferingen. Når du kan konsentrere deg fullt om å fotografere blir bildene mye bedre.

6. Ta familiebilder. Skal hele storfamilien samles så få med alle i finstasen. Inkludert deg selv. Å få med deg selv er viktig for barnet. Er du den som alltid fotograferer så vil det naturlig nok være færre bilder av deg. Men barn ønsker å se deg i bildene også. OG om 10 år så vil du ønske du var på flere bilder.

7. Skal du poste bilder til SoMe så husk å få samtykke. Det kan være fristende å poste bilder til SoMe av barnetog, barnet ditt som leker med andre osv. Det er ok å ha i eget album og til privat bruk men ikke til publisering selv om det er et blinkskudd:)
Husk å sjekk ut tipsene om lys, komposisjon og bakgrunn også:)


Mobilfotografering: Hvordan ta imponerende bilder med smarttelefonen din?

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!