Kunstprosjekt av barna!

Ja så utrolig kult, eller nei det kommer ikke på tale?

Noen av verdens mest kjente fotografer har tatt eller tar bilder av barna sine som kunstprosjekt! Hvem vil ha andres barn på veggen tenker du kanskje? Vel det er mange sjangere innen fotografering og innen hver sjanger er det igjen mange stiler. De beste fotografene har igjen sin stil/språk/signatur. Det vil si du kan kjenne igjen bildene den fotografen har tatt fordi de tatt på en spesiell måte. Det kan være bruk av farger, kontraster, motiv, vinkler, lys, humor, utsnitt osv, eller en kombinasjon. Noen finner sin stil med en gang mens andre bruker mange år. Noen finner den aldri.

Alle som har et kamera er i dag fotograf. Det kan være mobilkamera, hullkamera, systemkamera, det spiller ingen rolle. Det finnes flere milliarder fotografer på denne planeten for øyeblikket. De fleste “knipser” bilder! Jeg liker virkelig ikke det ordet. Å knipse bilder er kjapt og lite gjennomtenkt. Blir det utrolig bra så er det som oftest flaks. De som jobber med foto tenker gjennom, har testet og trent på hvilket lys, vinkel, positur, uttrykk, bakgrunn, objektiv osv. De vet hva de ønsker med bildene sine og de søker jevnlig  tilbakemeldinger for å bli bedre. I tillegg tar de workshop og kurs for inspirasjon og utvikling, ofte hver år. Så det kan virke som det er lett, men alt er lett når du kan noe:)

Tilbake til kunstprosjektet! Hvordan skape så fantastiske bilder at venninnene dine ønsker bildene av barna dine på veggene sine som utsmykking?

Når du tar bilder utfolder du deg kreativt da og tester ut nye måter å ta bilder på? Eller gjør du som de fleste og tar de samme bildene om igjen? Jeg vet jeg var skyldig i det lenge. Heldigvis så ble til at jo mer jeg lærte jo mer forsto jeg at jeg ikke kunne. Min sønn har bilder fra barndommen men spesielt  bra er de ikke for jeg skulle jo lære kamera å kjenne, finne ut av lyset, og storytelling kunne jeg ikke. Derfor ble det ikke en helhetlig historie. Noe jeg fremdeles kjenner litt på.

Så ta litt annerledes bilder i dag. Finn nye vinkler, lys og bakgrunner. Hva slags bilde ønsker du å ta? Tenk, så gjør du. Ble det ikke bra første gang? Øv, vi ser barna øve hver dag. Ingen grunn til å slutte med å øve. Å ta bra bilder er moro. Din kreativitet vil øke og familien vil elske bildene.

Bilder er gull verdt og en gave som varer evig.

Ønsker du flere tips? Meld deg på gratis foredrag i hvordan du tar bedre portretter av ditt barn. Kun i mars 2023.

BW_Blogg_4bilder_350Bx1400

5 tips for bedre bilder

Bra nok, eller det kan alltid bli litt bedre!

1200x2400_Anette (2)

Tips 1 Hva slags bilde:

Bestem deg for hva slags bilde du ønsker deg. Er det barna i lek, nærbilde, hele vennegjengen, portrett, gruppe, med skygge-lek, kreative bilder, dokumentarisk, kunstnerisk osv.

Tips 2 Lys:

Finn ut hvor lyset kommer fra og finn den riktige vinkelen i forhold til hvor lyset er. Det finnes naturlige reflektorer så bruk dem til ekstra lys.

Tips 3 Bakgrunn:

Bakgrunn er viktig i bilde. Beveg deg for å finne den beste. Husk lyset. Kan du flytte på barna? Letteste er det å flytte på seg selv, spesielt når du har små barn eller de er i lek du ikke ønsker å avbryte.

Tips 4: Stemning

Hvilken stemning ønsker du å fange? Glede, aktivitet, melankoli, konsentrasjon, feiring. Lys, bakgrunn og øyeblikket du velger å fotografere avgjør.

Tips 5 Ta ut det beste:

Tok du mange bilder av samme motiv så slett de du ikke vil ha med engang og legge det beste i egen mappe.

 

Hvis du synes det ble for mye med 5 steg anbefaler jeg å begynne med lys og bakgrunn. Når du i et rolig øyeblikk kikker gjennom bildene spør hva kunne vært bedre? Hva var bra? Ble bilde slik du så for deg i hode? Hvis du føler det ikke ble bra så er det no stress.

Alle fotografer øver, og du ser bare de beste bildene. Du er på vei så vær glad du øvet deg.

 

Foto- og redigeringstips

Bli litt bedre på foto hver dag ved å teste ut nye ideer og tips!

Så enkelt kan du redigere bildene dine på mobilen.

Den siste touchen på bildene dine er redigering. Sjekk ut disse enkle tipsene du kan bruke på bildene dine allerede i dag. Alt du trenger er mobilen og en gratis redigerings app.