Gratis fototips for familiebilder ✨

 

"Min drøm er at alle skal kunne ta fantastiske bilder"

- Anette Asbjørnrød

FOTOGRAF, UNDERVISER OG MAMMA

 

Portrettfotograf, kunstner, underviser og fotonerd med kjærlighet for å hjelpe småbarnsforeldre ta fantastiske bilder av egne barn. Mitt ønske er at du skal skape så fine bilder at dine venninner ønsker bildene som utsmykking til sin stuevegg selv om det ikke er deres barn.

Jeg jobber med portretter av barn, konfirmanter, bryllup og familier utendørs eller i hjemmet. 

 

Gjennom årene har det blitt mange studenter. Felles for alle er gleden over fotografering, ønske om å bli bedre og forståelsen for verdien av tilbakemeldinger.

MIN HISTORIE KAN GJØRE DIN BEDRE

 

 Å være fotograf og ta dårlige bilder av eget barn var grunnen til at jeg laget et kurs rettet mot barnefamilier. På 3 måneder lærer jeg bort det jeg brukte 10 år på. Det er å forstå lyset, bruke virkemidlene som fotografene, portrettfoto, bevegelse, historiefortelling og gruppebilder. Det gjør deg i stand til å forstå hvordan du skaper gode bilder uansett hvor du er med din egen stil.


I en årrekke har jeg jobbet som fotograf innen forskjellige sjangere som portrett, barn, interiør, bryllup, reklame, livsstil, eiendom, drone, event og kunstfoto. Gjennom over 30 år med foto har jeg gått på forskjellige skoler, deltatt på mange mentorprogram og kurs i inn- og utland. Jeg har lært av de beste fotografene i verden innen fine art, portrett og dokumentar. 

De siste 15 årene har jeg ved siden av fotograferingen undervist i foto på videregående skole. I tillegg har jeg holdt workshops i inn- og utland og undervist 1:1. I 2022/23 ble jeg headhuntet til å undervise fulltid på videregående skole vg 2 drone. Deretter underviste jeg i drone på bedrifts og privatmarkedet. Samtidig som jeg hadde ansvar for kursportalen til dronefirmaet jeg jobbet for. Derfor har det vært stille fra meg det siste 1 1/2 året med egne kurs. 

 

Hvorfor begynne med et kurs for familiefotografering og bilder av egen familie?

Ideen til sitt første kurs kom da jeg skulle lage en bildebok til sønnen min i 18 års gave. Jeg hadde tatt mange bilder fra barndommen hans. Men det var først da jeg samlet bildene til en bildebok at jeg oppdaget at jeg hadde flest portrettbilder og lite bilder til historiefortelling. Det var mye dårlig. Ja, alle som vil lærer mye på 10 år, derfor er det også lett å se tilbake at de bildene jeg tok for 10 år siden var dårlig. Det som gjorde meg trist var at jeg kunne hatt så mye bedre bilder hadde jeg visst det jeg vet nå. Derfor har jeg tatt alt jeg har lært innen forskjellige sjangere slik at DU kan lære dette på 3 måneder! Har du små barn er dette gull. De vokser raskt så du har ikke 10år. Har du bare lyst til å speede opp prosessen så er dette også gull. Jeg har laget det jeg manglet. 

Noen av skolene og mentorprogrammene jeg har gått på: Oslo Fotokunst skole, Volda University College, IV Photo Masterclass i Milan, og Bilder Nordic 3 mentorprogram over 2 år.