220514_Helene_Andreas_HI0280

Parbilder

Valentinsdagen, dobbeldate og den ultimate gaven! Dere kan bytte på å ha en foto-session med hverandre. Det er mye lettere å få andre til å ta bilder enn å gjøre det selv. Men tipsene under passer også om du ønsker å ta dem selv, eller overraske noen med å ta bilde for dem.


Her er noen tips til å fotografere par:

1. Finn ut hvor lyset kommer fra slik at de har nydelig lys i ansiktet.

2. Bakgrunner finner du overalt, men se etter den som vil være best for akkurat disse to.

3. Pass på hvorda…

Les mer...

230920_Konfirmasjonsbilder_Catherina_WEB0037

Familiebilder

Familiebilder, du har tid nok?

Neeeei du har ikke det, men det er det vi tenker. Neste uke, til sommeren, når vi alle er samlet osv. Årene går og de går fort. Plutselig er barna store, noe har flyttet og du har kanskje mistet noen uten at det bilde ble tatt. Familiebilder kan være de nærmeste, tre generasjoner eller flere, den utvidede familien med mine dine og våre, hele slekten. Hvilket bilde av familien som er viktig for deg har du i dag, og hvor lenge er det siden det var tatt?

I en unders…

Les mer...

17mai_Barn0001

Fototips for bilder 17. mai

Fototips til bedre bilder på 17. mai. Nasjonaldagen har mange foto muligheter. Fotografering på nasjonaldagen er morsomt men krevede hvis du har barn.

Les mer...

IMG_5929

Mobilfotografering: Hvordan ta imponerende bilder med smarttelefonen din?

Det er enklere enn du tror

I en verden der de fleste av oss har et kraftig kamera rett i lommen, kan fotografering med smarttelefonen din være både givende og moro. Enten du er en ivrig amatør eller en erfaren fotograf, vil denne artikkelen lære deg hvordan du tar imponerende bilder med smarttelefonen din.

 

Velg riktig kamera-app og innstillinger

For å ta imponerende bilder med smarttelefonen din, er det viktig å velge riktig kamera-app og innstillinger. Selv om standard kamera-appen som fø…

Les mer...

_Sunniva_ludde_Magi

De fem mest vanlige feilene i fotografering: Hvordan unngå dem og ta bedre bilder

Det er mange som elsker å fotografere, men det er også lett å gjøre feil som kan påvirke bildekvaliteten. Her er de fem mest vanlige feilene i amatør fotografering og hvordan du kan unngå dem for å ta bedre bilder.


1. Dårlig komposisjon

En av de mest vanlige feilene i amatør fotografering er dårlig komposisjon. Komposisjon er måten du arrangerer elementene i et bilde for å skape en visuell helhet. Å mestre komposisjon kan forbedre bildene dine dramatisk.

Løsning: Lær deg grunnleggende kompo…

Les mer...

5

5 tips til konfirmasjonsbilde: Gjør den store dagen uforglemmelig

Konfirmasjon er en viktig milepæl i mange unge`s liv. Det er en dag for å feire overgangen fra barn til voksen og for familien å samles rundt en spesiell hendelse. Et vakkert konfirmasjonsbilde er en verdifull skatt for både konfirmanten og familien. Sjekk ut 5 tips som hjelper deg med å ta flotte konfirmasjonsbilder. 


1. Velg riktig bakgrunn

Bakgrunnen for konfirmasjonsbildet ditt bør reflektere anledningen og personligheten til konfirmanten. Du kan velge en naturskjønn utendørs setting, en…

Les mer...

2017_PettrGresskar0002

9 tips for å ta bedre bilder av barna dine

Enkle fototeknikker for minneverdige øyeblikk

1. Finn riktig lys

Lys er en av de viktigste faktorene i fotografering. For å ta flotte bilder av barna dine, prøv å finne naturlig lys. Unngå direkte sollys, da dette kan forårsake harde skygger og overeksponerte bilder. I stedet, se etter et skyggelagt område eller vent til det er overskyet.

2. Kom ned på barnets nivå

For å fange barnas verden fra deres perspektiv, bøy deg ned eller sett deg på kne for å komme på samme nivå som dem. Dette vil h…

Les mer...

2880x1200 webside DinebesteBarnebilder (5)

Kakebaking uten oppskrift!

Det hadde vært noe! Tenk om den ble siklegod hver gang, samme hva du laget.

Hva har kakebaking og fotografering felles tenker du sikkert? 

Alle kan bake kake! Selv barn, men det er de enkleste kakene og vi følger oppskriften.

Alle kan ta bilder også! Det er tilsynelatende enklere enn å bake. Men som med baking blir det ikke spesielt avansert eller bra hvis vi ikke øver og tilegner oss mer kunnskap.

Barn tar også bilder, men de bildene er virkelig ikke bra. Min sønn hadde noen blinkskudd, men…

Les mer...