Gratis fototips for familiebilder ✨

Kakebaking uten oppskrift!

Har du grunnoppskriften kan du justere den til din egen.

 

Det hadde vært noe! Tenk om den ble siklegod hver gang, samme hva du laget.

Hva har kakebaking og fotografering felles tenker du sikkert? 

Alle kan bake kake! Selv barn, men det er de enkleste kakene og vi følger oppskriften.

Alle kan ta bilder også! Det er tilsynelatende enklere enn å bake. Men som med baking blir det ikke spesielt avansert eller bra hvis vi ikke øver og tilegner oss mer kunnskap.

Barn tar også bilder, men de bildene er virkelig ikke bra. Min sønn hadde noen blinkskudd, men det var flaks! Han ville ikke kunne tatt det samme bilde en gang til. Det er superdeilig med flaks og noen av mine bilder er også flaks men jeg kan gjenskape dem.

Når vi lager en ny type kake så følger vi en oppskrift. Vi hiver ikke bare sammen noe og håper på det beste. 

Jeg har laget en "foto-oppskrift" til deg og gjort det så enkelt som mulig for at du skal huske dem.

Husk: du kan få ideer fra teori men det er øvelse du lærer av. 

 

Tips 1 Hva slags bilde:

Bestem deg for hva slags bilde du ønsker deg. Er det barna i lek, nærbilde, hele vennegjengen, portrett, gruppe, med skygge-lek, kreative bilder, dokumentarisk, kunstnerisk osv.

Tips 2 Lys:

Finn ut hvor lyset kommer fra og finn den riktige vinkelen i forhold til hvor lyset er. Det finnes naturlige reflektorer så bruk dem til ekstra lys.

Tips 3 Bakgrunn:

Bakgrunn er viktig i bilde. Beveg deg for å finne den beste. Husk lyset. Kan du flytte på barna? Letteste er det å flytte på seg selv, spesielt når du har små barn eller de er i lek du ikke ønsker å avbryte.

Tips 4: Stemning

Hvilken stemning ønsker du å fange? Glede, aktivitet, melankoli, konsentrasjon, feiring. Lys, bakgrunn og øyeblikket du velger å fotografere avgjør.

Tips 5 Ta ut det beste:

Tok du mange bilder av samme motiv så slett de du ikke vil ha med engang og legge det beste i egen mappe.

 

Hvis du synes det ble for mye med 5 steg anbefaler jeg å begynne med lys og bakgrunn. Når du i et rolig øyeblikk kikker gjennom bildene spør hva kunne vært bedre? Hva var bra? Ble bilde slik du så for deg i hode? Hvis du føler det ikke ble bra så er det no stress.

Alle fotografer øver, og du ser bare de beste bildene. Du er på vei så vær glad du øvet deg.

Ønsker du enda flere tips rett i din innboks kan du melde deg på e-post listen min. Da får du til gang til fototips med en gang.

Ja takk, jeg vil ha flere tips ✨