Gratis fototips for familiebilder ✨

Kunstprosjekt av barna!

Ja så utrolig kult, eller nei det kommer ikke på tale? 

Noen av verdens mest kjente fotografer har tatt, eller tar bilder av barna sine som kunstprosjekt! Og selger dem.

 

Hvem vil ha andres barn på veggen tenker du kanskje? Det er mange måter å ta et bilde på. Og de spenner alt fra “personlige albumbilder," til de som ser ut som kunstverk. Fotografene jeg snakker om har en helt unik stil og har tatt mange bilder og testet ut, øvd og tilslutt fått til nydelige serier av sine barn. Det går mye planlegging inn i disse fotograferingene, men ikke alltid. Noen av de er utdannet fotografer, andre innen billedkunst slik at de kjenner til komposisjon, tekstur og lys. Og noen få er selvlært.

 

Alle som har et kamera er i dag fotograf. Det kan være mobilkamera, hullkamera, systemkamera, det spiller ingen rolle. Det finnes flere milliarder fotografer på denne planeten for øyeblikket. De fleste “knipser” bilder! Å knipse bilder er kjapt og lite gjennomtenkt. Blir det utrolig bra så er det som oftest flaks. De som jobber med foto tenker gjennom, har testet og trent på hvilket lys, vinkel, positur, uttrykk, bakgrunn, objektiv osv. De vet hva de ønsker med bildene sine og de søker jevnlig  tilbakemeldinger for å bli bedre. I tillegg tar de workshop og kurs for inspirasjon og utvikling. Så det kan virke som det er lett, men alt er lett når du kan noe:)

Tilbake til kunstprosjektet! Hvordan skape så fantastiske bilder at venninnene dine ønsker bildene av barna dine på veggene sine som utsmykking?

Tenk ut 

Når du tar bilder utfolder du deg kreativt da? Tester du jevnlig ut nye måter å ta bilder på? Eller gjør du som de fleste andre og tar de samme bildene om igjen? Jeg vet jeg var skyldig i det lenge. Heldigvis så ble til at jo mer jeg lærte jo mere forsto jeg at jeg ikke kunne. Min sønn har mange bilder fra barndommen, men spesielt  bra er de ikke. Bortsett fra portrettene, det var og er min spesialitet. Historiefortelling har jeg lært meg etter at min sønn ble tenåring.

Så ta litt annerledes bilder i dag. Finn nye vinkler, lys og bakgrunner. Hva slags bilde ønsker du å ta? Tenk, så gjør du. Ble det ikke bra første gang? Øv, vi ser barna øve hver dag. Ingen grunn til å slutte med å øve.

Å ta bra bilder er moro. Din kreativitet vil øke og familien din vil elske bildene. Start i dag:)

Fortell meg gjerne om du har lyst til å lage et kunstprosjekt av ditt barn, eller om det holder meg et supert bilde du er stolt over å henge opp.

Ønsker du enda flere tips rett i din innboks kan du melde deg på e-post listen min. Da får du til gang til fototips med en gang.

Ja takk, jeg vil ha flere tips ✨